top of page

Vuoden 2020 ensimmäisestä turnauksesta 2 pistettä

Tampittarien vuosi 2020 käynnistyi 12.1, kun matkasimme jo kolmatta kertaa Killerille Jyväskylään. Aikainen aamuherätys, kahden tunnin ajomatka Jyväskylään sekä ensimmäinen peli klo 10.30. SBS Tampin vuoden ensimmäisen turnauksen lähtökohdat eivät olleet kaikkista parhaimmat. Aamupelissä vastaan asettui kauden ensimmäistä voittoa metsästävä Happee, joten helppo aamupeli ei ollut tiedossa. Liekkö tampittaret oottanu vesikielellä vuoden ekoja pelejä, sillä sen parempaa alkua pelille ei voi saada. Nimittäin ensimmäisen 5 minuutin aikana SBS Tamppi karkasi jo 4-0 johtoon. 1-0 maalin pääsi heittämään Jenni Stenholm Petra Vainikan hyvästä syötöstä. Vain hetki tästä ja Aino Kattilakoski heilutti maaliverkkoa vastustajan maalivahdin suosiollisella avustuksella. Eveliina Leppänen kiskasi suoraan Päivi Riutan syötöstä 3-0 ja Petra Vainikka kävi kaunistelemassa lukemat 4-0 Maaret Hörkön namupassista. Tämän jälkeen Happee oli pakotettu ottamaan aikalisä, jonka jälkeen peli muuttui tasaisemmaksi. Harmittavasti Happee päästettiin peliin mukaan ja he pääsivätkin iskemään ekan erän loppuun vielä kaksi kavennusmaalia. Itse loppupelistä tuli fyysinen mittelö ja SBS Tampin pelaajat pääsivät painimaan kunnolla niin kulmissa kuin maalin edessäkin. Monen maalinedustapainin jälkeen Päivi Riutta pääsi vihdoin tuikkasemaan pallon ylivoimalla maaliin ja SBS Tamppi turvallisempaan 5-2 johtoon. Happee kampesi kuitenkin itsensä maalin päähän, mutta onneksi Aino Kattilakoski kiskaisi palllon pelin loppuhetkillä maaliin. Peli päättyi 6-4 ja voitetun fyysisen ottelun jälkeen oli hyvä lähteä kohti päivän toista peliä aina niin taitavaa MIG:iä vastaan.

Päivän toiseen peliin asettui vastaan MIG. Edellisten kamppailujen perusteella tiedossa on tiukka ottelu. Tampittaret saivat todella hyvän startin peliin ja pyörittivät palloa erittäin itsevarmasti. Tämä tuotti tulosta, sillä jo ajassa 05.03 Eveliina Leppänen #20 päräytti hienon laukauksen Petra Vainikan #23 syötöstä. Tampittaret pääsivät 1-0 johtoasemaan. Ensimmäinen erä jatkui Tampittarien hyvissä otteissa, ja ajassa 09.13 #22 Susanna Laurila pääsi maalinteon makuun Ida-Maaria "Iidu" Tervalan #4 syötöstä. Tilanne oli jo 2-0 Tampittarien hyväksi. Ensimmäisen erän lopuilla, ajassa 13.00 MIG hieman heräsi mukaan peliin ja kavensi tilanteeseen 2-1 Annemari Nymanin #21 maalilla. Syöttäjänä toimi #5 Essi Nurmi. Kyseinen maali oli hieman onnekas, sillä laukaus muistutti lähinnä kiskaisua maalille nollakulmasta, josta pallo sitten pomppi maaliin. Tämä kuitenkin auttoi MIGiä nostamaan taistelutahtoaan ja laski roimasti Tampittarien itseluottamusta. Toiseen erään lähdettiin tilanteesta 2-1. MIGin kavennusmaali sai pian jatkoa, sillä ajassa 20.32 #16 Eveliina Markovaara tasoittaa pelin. Toinen erä oli kokonaisuudessaan MIGin pyöritystä ja tästä seurasi vielä kaksi maalia MIGille: ajassa 26.22 MIG meni yhden maalin johtoon ja ajassa 28.38 tilanne oli jo 2-4 MIGille. Erän loppussa Tampittarit joutuivat vielä alivoimalle, sillä #4 Ida-Maaria Tervalalle tuomittiin 2 min jäähy mailaan lyömisestä. Kolmas erä alkoi Tampittarien alivoimalla. MIG ei ylivoimaansa päässyt kuitenkaan hyödyntämään, vaan Tampittaret pysyivät tiukkoina alivoimassaan. Pian kuitenkin alivoiman jälkeen #21 Annemari Nyman pääsi jälleen näyttävästi maalintekoon vieden MIGin jo kolmen maalin johtoon. Ajassa 37.50 MIG siirtyy 2-6 johtoon, kun #21 Annemari Nyman laukoo pallon verkkoon. Tampittaret ovat olleet pahasti pinteessä MIGin pyörityksessä, minkä johdosta valmennus ottaa aikalisän MIGin kuudennen maalin jälkeen. Aikalisä teki tehtävänsä ja Tampittaret uskalsivat nostaa taas päänsä puskasta. Alkoi tiukka takaa-ajo, joka johti Tampittarien kolmanteen maaliin ajassa 40.10. Tämän maalin taiteili #22 Susanna "Susse" Laurila Roosa Luukkosen #17 syötöstä. Takaa-ajo jatkui yhä hurjempana ja vain muutaman minuutin jälkeen, ajassa 42.38, #22 Susanna Laurila tekee jo ottelun kolmannen maalinsa ja laittaa taululle lukeman 4-6. Viimeinen puoli minuuttia Tampittaret koittavat päästä maalintekoon 6 vs 5 ylivoimalla, mutta valitettavasti tämä ei tuottanut tulosta. MIG oli tällä kertaa selkeästi parempi joukkue ja vei 2 pistettä kotiin ottelusta.

Seuraavan kerran Tampittaret pääsevät tositoimiin Helmikuun ensimmäisenä päivänä kotiturnauksessaan Tamppi Areenalla!