top of page

SBS-Tampin edustusjoukkue nappasi ylöjärveltä jälleen 2 pistettä kotiin

Kotiturnauksen alla on hyvä palata hieman ajassa taaksepäin ja muistella hieman mitä edellisessä turnauksessa kävi. Kauden kolmas turnaus vei SBS Tampin pelaajat pelaamaan jälleen kerran Ylöjärvelle. Vaikka pelipaikka oli jo ensimmäisestä turnauksesta tuttu niin vaihtelua saatiin uusista vastustajista: Tampereella legendaarisen seuran maineessa oleva Gunners, sekä turkulainen opiskelijajoukkue eli AFC Campus.

Ensimmäisessä ottelussa päästiin nauttimaan paikallisottelun huumasta, sillä pienen tauon jälkeen vastaan asettui kakkosdivarista tuttuakin tutumpi Gunners. Kakkosdivarissa Tampin ja Gunnersin väliset ottelut ovat olleet tasaisia ja tiukka ottelu saatiin myös ensimmäisestä divariottelusta. Tällä kertaa onneksi SBS Tamppi ei tarvinnut Rauman turnauksen kaltaista herätystä heti pelin alkuun vastustajan maalin muodossa, vaan Tampittaret ottivat pelin haltuun heti ensimmäisistä sekunneista lähtien. SBS Tamppi laittoi Gunnersin päähän sellaisen myrskyn että Asta-myrskyki olisi ollut kateellinen. Harmillisesti Tamppi-myrskyn aiheuttamat jäljet eivät olleet yhtä tuhoisia kuin Astan, vaan Gunners sai pidettyä tilanteen 0-0 tilanteessa erinomaisen maalivahdin ja uhrautuvan puolustuspelaamisen ansista.

Peliä oli yli puolet pidetty kunnes Susanna Laurila (#22) iski pallon tavaramerkillään, eli napakalla rannevedolla, aivan maalin yläkulmaan. Ei turhaan sanota että maali saa joukkueen rentoutumaan, sillä heti perään Jenni Stenholm (#31) näytti kaikille esimerkkiä siitä, miten pallo laitetaan vaparista maaliin vieden SBS Tampin 2-0 johtoon. Maalien jälkeen peli jatkui Tampin komennossa, vaikka Gunners alkoi saamaan hieman juonesta kiinni ja onnistui luomaan paikkoja myös Tampin maalille, mutta Anni Lehtinen (#1) hoiti kyseiset tilanteet varmasti. Tampittaret lisäsi johtoa vielä 3-0 tilanteeseen Tiia Rajalan (#27) maalilla, johon maukkaan syötön tarjosi Nea Groundstroem (#11). Harmillisesti Gunners pääsi tekemään sen yhden maalin pelin loppuun. Mutta 3-1 voiton turvin päivän pistetili saatiin auki ja kohti päivän seuraavaa koitosta.

Päivän toisessa pelissä vastaan asettui AFC Campus, jota voisi pitää SBS Tampin turkulaisena serkkuna, sillä AFC Campus on Tampin tapaa opiskelijalähtöinen joukkue. Ennen ottelua SBS Tamppi ja AFC Campus olivat peräkkäin sarjataulukossa, joten tasainen peli oli tiedossa. Itse peliin Tampittaret saivat unelma lähdön kun Tiia Rajala (#27) pääsi iskemään parin minuutin pelin jälkeen SBS Tampin 1-0 johtoon. Harmillisesti johtotilanteesta ei päästy nauttimaan pitkään, sillä AFC Campus tasoitti pelin melkein heti perään. Tästä jonkin ajan päästä iski SBS Tampille synkkä minuutti jonka aikana Campus pääsi menemään 1-3 johtoon. Onneksi Susanna Laurila (#22) pääsi iskemään tärkeän 2-3 kavennuksen ennen ensimmäisen erän loppua. Toinen erä oli alusta loppuun tasaista vääntöä ja molemmissa päissä maalivahdit ottivat tärkeitä torjuntoja pitäen toisen erän maalittomana. Kolmannessa erässä SBS Tamppi pääsi tasoihin kun Tiia Rajala (#27) karvasti Campuksen pakilta pallon itselleen ja luritti sen maalivahdin jalkojen välistä sisään. Tärkeän tasoituksen perään alkoi kuuluisa pelinaisten kymppi, jonka aikana molemmat joukkueet raivoisasti haki voittomaalia. Harmillisesti SBS Tamppi jäi nuolemaan näppejä ja AFC Campuksen pelaaja pääsi ujuttamaan voittomaalin. Jälkimmäinen peli päättyi siis taas niukkaan 3-4 tappioon ja 4 pisteen turnaus jäi vielä odottamaan itseään.

Turnauspäivän päätteeksi Päivän Tampittarena palkittiin Emma Kerilahti (#92), joka piti SBS Tamppia jälkimmäisessä pelissä mukana kun AFC Campuksella oli pahimmat myllytykset käynnissä. Tehopisteille pääsi taas seuraavat pelaajat: