top of page

SBS Tamppi avasi kauden tasaisen varmasti

Updated: Oct 29, 2018

Otteluraportit Ylöjärven turnauksesta 7.10.2018.

SBS Tamppi aloitti pitkään ja hartaasti odotetun pelikautensa sunnuntaina Ylöjärvellä! Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli jyväskyläläinen Happee, josta Tampittaret olivat napanneet syksyn harjoitusottelussa 3-1 voiton. Ennakkoon haastavaksi tiedetty kamppailu oli alusta saakka vauhdikas ja Happee tuli lujaa päälle päätylautaan asti. SBS Tampin otteissa oli havaittavissa jännitystä ja haasteita avauspelissä, mutta joukkue sinnitteli ensimmäiset kymmenen minuuttia muun muassa maalivahti Emma Kerilahden haamumaisilla ihmetorjunnoilla. Vaikka Happee oli ottelun alussa selkeästi niskan päällä, ensimmäiset kaksi maalia teki SBS Tamppi! Venla Siivonen nappasi pallon karvaustilanteessa, säntäsi kohti maalia, laukoi ja iski pallon riparista varmasti sisään. Peli ehti vanheta ainoastaan kymmenen sekuntia, kun pinkki hirmumyrsky iski jälleen ensimmäisestä hyökkäyksestä vihellyksen jälkeen. Susanna ”Susse” Laurila kamppaili aloitusvoiton jälkeen pallon keskialueelle ja levitti vasempaan laitaan, josta Tiia Hoikkala täräytti kauniin one-timerin suoraan verkon perukoille.

Toisessa erässä SBS Tamppi pääsi jo paremmin peliin mukaan, vaikka maalipaikat syntyivätkin enimmäkseen vastahyökkäyksistä. Maaleja erässä ei nähty, ja SBS Tamppi lähti kolmanteen erään 0-2 tilanteessa. Kolmannessa erässä SBS Tamppi joutui selkeästi omalle epämukavuusalueelleen, pelaamaan niukassa johtoasemassa. Viimeistä erää ehti vanheta vain reilut kolme minuuttia, kun Happee onnistui vihdoin viimeistelyssä ja toiset kolme minuuttia myöhemmin nousi tasoihin. Pelin loppu oli äärimmäisen tiukkaa taistelua ja veska-Emma taisteli SBS Tampin maalilla jokaisella ruumiinosallaan. Maaleja ei enempää kuitenkaan nähty ja tiukka kamppailu päättyi SBS Tampin osalta taistelutasapeliin lukemin 2-2.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asteli paikallisvastustaja Gunners. Ottelu alkoi Gunnersin komennossa, ja SBS Tamppi oli alakynnessä monilla osa-alueilla. Emma Kerilahden upea pelipäivä kuitenkin jatkui, ja Tampittaret pääsivät käynnistelemään peliä ilman varhaisia takaiskuja. SBS Tamppi vastasi kuitenkin myös tämän ottelun ensimmäistä maalista. Iki-Tampitar Marjo ”Mami” Järvinen laukoi pallon keskialueelta kohti maalia ja ripariin ehti ensimmäisenä Susse Laurila, joka sijoitti pallon näpsäkästi verkkoon.

Sitten alkoi SBS Tampin osalta synkempi jakso, jonka aikana Gunners siirtyi 1-3 johtoon. Yksi osumista syntyi vapaalyönnistä, yksi puolestaan Gunnersin ylivoimalla.

SBS Tamppi kuitenkin näyttää viihtyvän mielummin takaa-ajoasemassa, sillä joukkue nousi toisen erän loppuun mennessä tasoihin Erika Nojosen ja Susse Laurilan maaleilla.

Kolmannessa erässä alkoikin sellainen hurlumhei, josta on vaikea yrittää kertoa mitään syväluotaavaa analyysiä. Ensin Maaret Hörkkö ja Jasmin Laitinen taiteilivat upean maalin vain aivan erän alussa ja SBS Tamppi siirtyi 4-3 johtoon. 37 minuutin pelin jälkeen tilanne olikin kääntynyt ja Gunners olikin 4-5 johdossa. Vain muutaman minuutin sisään tilanne oli jälleen toinen ja SBS Tamppi 6-5 johdossa Susse Laurilan ja Tiia Hoikkalan maaleilla. Muutamaa minuuttia ennen loppua Gunners otti aikalisän ja haki vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia. SBS Tampin epäonneksi tasoitus onnistui 17 sekuntia ennen loppuvihellystä. Älyttömien vaiheiden jälkeen päivän toisestakin ottelusta jäi siis käteen tasapeli 6-6 numeroin.

Mutta kausi on nyt avattu ilman häviöitä! 2. Divisioonan Sisä-Suomen lohko on tänä vuonna äärimmäisen tasainen ja kovatasoinen. Sen huomasi myös ensimmäisessä turnauksessa, jossa yksikään joukkue ei onnistunut nappaamaan kahta voittoa. Sarjataulukko näyttää siis kutkuttavalta, kun kautta jatketaan Riihimäellä 28.10. Siellä saadaan vastaan RoPo ja MIG. Fanibussi varaukseen ja mestoille siis!

Pisteitä tehtiin laajalla rintamalla, ja tässä vielä koko komeudessaan päivän tehopisteet: