top of page

Edustusjoukkueen viimeinen turnaus Leaf-Areenalla

Kuva: Esa Takalo

Tampin pelaaja määrää oli rokottanut akateeminen kyykkä, korona ja ties mitkä syyt. Lopulliseen kokoonpanoon saatiin yhdeksän kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahti. Kevät auringon paisteessa Tampin ryhmä starttasi autot ja suuntasivat kohti Suomen Turkua ja Leaf-Areena. Turnaukseen lähdettäessä Tampilla oli vielä pieni mahdollisuus päästä lohkon kakkossijalle ja sitä kautta divarin loppusarjaan. Tämän edellytyksenä oli voitot molemmista peleistä ja muutama sopiva tulos muiden joukkueiden otteluista.

Kaikkien löydettyä perille ja koppiin. Koppiin löytäminen tuotti kokeneelle osastolle vaikeuksia. Olikohan areenan portaiden nouseminen sumentanut aivotoimintaa? Ensimmäiseen peliin vastaan asettui Kirkkonummen Rangers, jolle oli hävitty sarjan ensimmäinen peli. Kopissa oli ilmassa aistittavissa kalavelkojen maksua korkojen kera. Myös Rangisilta oli korona ja loukkaantumiset kaventaneet ryhmää kahteen kenttää. Ottelu alkoi molemmin puolin tunnustellen. Hieman ennen erän puolta väliä Susanna Laurila vie Tampin 1-0 johtoon. Klassinen maalin jälkeinen vaihto ja Nea Groundstroem lisää johtoa syötön maaliin tarjoili Riia Reunamäki. Rangers pääsee erän loppupuolella kaventamaan. Erätauolle siirryttiin Tampin 2-1 johdossa. Toisen erän aikana pallonhallinta siirtyy enemmän Rangersin puolelle. Tamppi piti Rangersin poissa parhailta paikoilta ja lopuista huolehti maalissa Emma Kerilahti. Ihan erän lopussa hyvä haltiatar päätti vihdoin myös hymyillä Tampille. Rangersin pelaajat onnistuivat sohimaan kulmavaparista maalille laitetun pallon omiin. Kolmannen erän alussa Saara Stenholmin viivamoukari oli liian haastava liimattavaksi. Haaskalle ilmaantunut Päivi Riutta napautti irto pallon maaliin. Vähän ennen erän puoliväliä Rangers otti aikalisän. Tampin leirissä käytiin nopea kertaus mistä vastustaja pidetään pois ja kyseltiin jaksamisen perään. Jaksamisesta vastauksena oli jotakin henkistä napinaa puolustajien suunnasta, että saa pelata niin vähän. Rangersin loppu rynnistys jäi laihaksi maalien muodossa, kun maalissa Emma oli päättänyt, että ei tänään. Minuutti ennen loppu Susse tekee vielä 5-1 Hannele Mäkelän esityöstä. Ensimmäinen matsi oli selvitetty.

Päivän toiseen kamppailuun vastaan asteli paikallisten opiskelijoiden ylpeys AFC Campus. Myös Campusta vastaan oli koettu kirvelevä tappio ensimmäisessä kohtaamisessa. Campuksella tiedettiin olevan hyvin vaarallinen liigamarinoitu yksilö Mari Kemppainen. Valmentajan ennakko tiedoissa luki pitkä blondi, mutta olikin vaihtanut hiustensa väritystä. Lopulta tällaisen muoto seikan ei annettu häiritä. Heti ensimmäisellä minuutilla Campuksen merkkaus pettää ja kaikkien hämmästykseksi Anette Talkio on nokikkain maalivahdin kanssa. Anette uittaa pallon etukulmasta verkkoon. Syötön maaliin keräsi Saara. Erän puolen välin tienoilla Tamppi saa ylivoima hyökkäyksen ja Eveliina Leppänen muistaa, että kauden syöttösarake näyttää vielä tyhjää. Siirto takatolpalla päivystävälle Nealle, jolla on helppo työ putata pallo maaliin. Tuomareilla oli nähtävästi vielä vajausta päivän jäähykiintiöstä, kun sen verran paljon niitä annettiin. Tämä ei Tamppia haitannut vaan Nea oli toistamiseen läpi alivoimalla Sille Sinorin avauksesta. Eka ei uponnut, mutta toinen meni jo sisään. Ekan erän jälkeen Tamppi johti ottelua 3-0. Toisen erän alkuun Tampille tarjottiin rankkaria. Rankkarikortin haltija Päivi kävi esittämässä torstain treeneistä tutut tanssiliikkeet pallon kanssa, mutta ilman tulosta. Maalivahti taisi tulla väärin vastaan. Muuta selitys epäonnistumiselle ei löytynyt. Susse tekee tavaramerkkikantilla Tampille jo neljännen maalin. Maalin alustajana toimi Riia. Loppu erä menikin Tampin osalta alivoimaa pelatessa. Kolmannen erän alkajaisiksi saadaan vapari hyvältä paikalta. Noora Kurkinen piiskaa pallon voimalla verkkoon. Tilastoihin syöttäjäksi merkittiin Eve vaikka oikeasti oli Anette. Riia oli intoutunut tehoilemaan, kun oli päässyt hyökkääjäksi ja alusti hieman ennen erän puoltaväliä Nean täydentämään maalimäärän kolmeen hattutempun merkiksi. Juuri kun näytti että Sillen ylivoima maalissa vie mielenkiinnon pelistä, niin yhtäkkiä Sille jää tilanteen jälkeen maahan makaamaan. Onneksi katsomosta löytyi entinen pelaajaa nykyinen fani Sini Kylä-Kaila pitämään Sillestä huolta loppupelin ajaksi. Ihan erän lopussa Tamppi päättää odotella Campuksen jäähyn loppumista ennen kuin lähtee hakemaan palloa kahdella pois. Tästä seurauksena vähemmän yllättäen jäähyltä tullut pelaaja tekee Campuksen ainokaisen ylivoima hyökkäyksen jälkeen. Lopputulos 6-1 Tampille.

Pelien jälkeen todettiin kauden jatkuvan vielä ainakin kaksi tuntia. Kahden voiton myötä Tampin lopullinen sarjasijoitus ja mahdollinen kauden jatkuminen oli siirtynyt muiden otteluiden käsiin. Paluumatka sujui tulospalvelusta muita otteluja seuratessa. Hieman ennen paluuta takaisin Tampereelle oli muiden ottelujen tulokset selvillä ja lopullinen sarjasijoitus. Kolmen joukkueen tasapistetilanteessa tarkasteltiin joukkueiden keskinäisissä otteluissa saavutettuja pisteitä. Tässä vertailussa Tamppi oli toinen ja lopullinen sarjasijoitus oli kolmas.