top of page

Edustusjoukkueen Bussireissu Kontiolahdelle

Kello 6.30 ja Sbs Tampin pelaajat olivat kokoontuneet Tamppi Areenan eteen ja valmiina nousemaan bussiin. Kun pelaajat ja valmennus olivat päässyt bussiin sisää, oli aika lähteä liikkeelle kohti Kontiolahtea. Edessä oli reilu 400 kilometriä ja ajo aikaa viitisen tuntia. Bussi matka meni oikein mukavasti ja varsinkin kun Emma oli laatinut pientä  kilpailua matkan ajaksi, musavisan ja tietokilpailun muodossa.


Mutta sitten itse peleihin. Ekassa pelissä oli vastassa Rss Panthers. Lähtökohdat peliin oli todella erilaiset, Tamppi oli saapunut noin tunti ennen hallille, kun taas Panthers oli saanut jo pelin alle. Ensimmäinen erä oli vähän kyttäämistä kumpaakin suunta. Omaan peliä ei saatu ekassa erässä mitenkään käyntiin ja Panthersin karvaus aiheutti hieman harmaita hiuksia. Ensimmäinen erä mentii käsi kädessä ja erätauolle lähdettiin enemmän jalkapallosta tutuista lukemista 0-0.


Toinen erä sai salama alun, kun 58 sekunnin jälkeen #22 Amalia iski pallon Panthersin verkkoon #13 Alisan syötöstä. Pari minuuttia myöhemmin Amalian laukaus yllätti toistamiseen Panthersin maalivahdin tällä kertaa #4 Milla Räikkösen esityöstä. Maalin jälkeinen vaihto on pahin ja tämä myös toteutui kun Panthers kavensi pelin melkein heti aloituksesta. Seuraavan kerran digitaalit pysähtyivät aikaan 23.36, kun loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut #15 Ida-Maaria Tervala iski pallon paluu pelissään Panthersin verkkoon, syötön tähän maaliin kirjasi #19 Iida Lakkonen. Vajaa pari minuuttia myöhemmin #19 Iida pysäytti digitaalit hienon syöttö sommitelman päätteeksi. Esityön maaliin tarjoili #17 Minttu Virtanen. Jälleen paria minuuttia myöhemmin #22 Amalia iskee hattutemppunsa täyteen #35 Saaran Stenholmin syötöstä. PAnthers iski vielä yhden maalin erän loppuun ja toista erätaukoa lähdettiin viettämään tilanteesta 2-5. 


Kolmanteen erään mentäessä otettiin hieman jalkaa pois kaasulta ja alettiin jo hiukan katsoa jo tulevaa Factor peliä. Tampin peli vähän rakoili ja Panthers pääsi iskemään kolmannen maalinsa. Ajassa 37.10 #5 Ruut Rajamäen laukaus löysi tien Panthersin maalin verkkoon #22 Amalian syötöstä muutaen tilanteeksi 3-6. Panthers iski vielä yhden maali pelin lopussa, mutta se ei riittänyt ja pisteet lähtivät kohti Tamperetta lukemin 4-6.Seuraavaan peliin ei ollut kuin reilut 45 minuuttia, joten palautuminen ja keskittyminen uuteen pellin piti saada heti käyntiin. Pelin alku oli painajaismainen, viiden sekunnin jälkeen pallo löysi tien Tampin verkkoon ja lisää kylmää vettä kaadettiin minuutin kohdalla kun tulostaululla näkyi 2-0. Maalien jälkeen peli tasottui ja Tamppi alkoi pääsemään yhä paremmin ja paremmin peliin mukaan ja vaihtopenkillä näkyi kunnon taistelutahto.Kummallakin joukkueella oli paikkoja tehdä lisä osumia erään, mutta erätaukoa lähdettiin viettämään tilanteessa 2-0. 


Toinen erä alkoi ja huomasi kuinka Tamppi halusi voittaa tämän pelin. Suoraan sanottuna henki oli päällä. Jokaista voitettua tilannetta, kaksinkamppailu voittoa, peitto, syötön katkoa tuuletteiin kuin maalia ja se toi rentoutta Tampin pelaamisee. Ajassa 24.44 #17 Minttu teki todellisen tahtomaalin maalin edestä ja tuuletukset olivat se mukaiset. Syötön tähän maali kirjautti itselleen #19 Iida. Lisä osumia ei toisessa erässä enään nähty ja viimeiseen erään lähdettiin tilanteesta 2-1.


Kolmas erä alkoi ja Tamppi janosi tasoitusmaalia. Hyvistä maalipaikoista ja ylivoimasta huolimatta lisä osumia ei Tampin puolelta nähty ja Factor kävi iskemässä vielä yhden. Summeri soi 3-1 tilanteessa ja pisteet jäivät Kontiolahdelle. 


Mahdollisuus täyteen pistepottiin oli, mutta Tampereelle lähdettiin vain kahden pisteen kanssa. Kokonaisuudessaan kaksi hyvin erinlaista peliä, paljon oppia, loistavaa taisteluhenkeä ja voiton tahtoa.


Tätä henkeä ja Tamppin joukkuetta voi tulla seuramaan seuraavan kerran 16.12 Tamppi Areenalle, kun klo 11 vastaan asettuu Classic II ja klo 19.00 Vastaan tulee Rauman Salba. 


Coach Korpela kiittää ja kuittaa tämän raportin kirjoittamisesta.

26 views0 comments

Comments


bottom of page