top of page

Edustusjoukkue Suomencupissa 26.8

Oli taas se aika kaudesta kun Tampin vanhat pelaajat pääsivät vihdoin pyyhkimään pölyt pelipaidoistaan ja uudet pelaajat mallailemaan pirtsakan pinkkiä pelipaitaa ensimmäistä kertaa päällensä. Edellisen kauden jäljiltä SBS Tampin pelaajisto oli kokenut isoa myllerrystä, mutta uusia kasvojakin oltiin saatu mukaan joukkoon. Harmillisesti täydellä kokoonpanolla ei päästy ekoja pelejä pelaamaan mutta pieni sekä sitäkin pippurisempi Tamppi-lauma lähti Suomen Cupin merkeissä ottamaan mittaa O2- Jyväskylä II:sta ja Häme Starsista. Pelipaikkana toimi monen vuoden ajalta tutuksi tullut Ylöjärven liikuntakeskus.


Kuva: Esa Takalo


Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui vanhoja liigakonkareita vilisevä O2- Jyväskylä II. Jo ennakolta oli tiedossa, että kovatempoinen ja tapahtumarikas peli on varmasti tulossa, mutta kyseinen peli muodostui varsinaiseksi spektaakkeliksi! Jos edellisellä kaudella SBS Tampin haasteena oli maalinteko sekä tehokkuus maalipaikoissa, niin koko kauden ensimmäisessä pelissä ei maalinteon saatika tehokkuuden osalta ollut ongelman häivääkään. Ajassa 3.13 Saara Stenholm (#35) pisti ranteet lukkoon ja kiskoi pallon yläkulmaan Amalia Yli-Kärkelän (#22) hyvästä tiputuksesta. Seuraavaa maalia eikauan tarvinnut odottaa kun yksi SBS Tampin uusista kasvoista Ruut Rajamäki (#5) iski Tamppi-uran ensimmäisen maalin, sijoittamalla kuuluisan pullonkorkuisen vedon maalin takanurkkaan. Tämän jälkeen ote siirtyi odotetusti O2:lle, joka alkoi vyöryttää hyökkäyksiä kohti Tampin maalia. Seuraavasta maalista vastasi kuitenkin jälleen SBS Tamppi, kun Venla Koivunen (#10) iski pallon maaliin Ruutin hienosta syötyöstä.


Harmillisesti tämän jälkeen O2 pääsi maalien makuun ja alkoivat pikkuhiljaa kaventamaan Tampin johtoa, tullen kolmannessa erässä tasoihin ja iskien 3,5 minuuttia ennen loppua 4-3 johtomaalin. SBS Tamppi ei kuitenkaan tästä hätkähtäneet vaan toinen uusi Tampitar Laura Koivula (#18) iski 30 sekuntia myöhemmin vaparista 4-4 tasoituksen. Erikoisen tasoitusmaalista teki se, että epähuomiossa yksi kenttäpelaaja oli jäänyt vaihtoon ja vapari suoritettiin 4:llä pelaajalla 5 vastaan. Varsinaisella peliajalla ei enempää maaleja nähty, joten ratkaisua päästiin hakemaan jatkoajalla. Valitettavasti O2 osoitti miksi pelasivat viime kaudella Suomen Cupin pikkufinaalissa ja kokemuksella kävivät laittamassa poikkarista pallon maaliin puolessa välissä jatkoaikaa. Koko joukkueen voimin voitiin kuitenkin olla erittäin ylpeä siitä, että pienellä porukalla pysyttiin vahvasti taistelemaan voitosta O2-tasoista joukkuetta vastaan.

Valitettavasti kovatempoinen ensimmäinen peli näkyi suuresti toisessa pelissä Häme Starsia vastaan, sillä toisesta pelistä muodostui paljon hidastempoinen ottelu. Kahdella kentällä pelannut SBS Tamppi ei saanut kunnolla haastettua melkein kolmella kentällä pelannutta Häme Starsia, joka oli pelin puoleen väliin mennessä päässyt kuin salakavalasti 3-0 johtoon. SBS Tampilla oli omat hyvät paikkansa ja lopulta kuparisen rikkoi Tampin kapteeni Minttu Virtanen (#17), joka pääsi tekemään jo tavaramerkiksi muodostuneen ”kädet kattoon”-tuuletuksen. Hetkeä myöhemmin maalia ahneesti hakenut kolmas uusi kasvo Amalia Yli-Kärkelä (#22) sai vihdoin palkinnon kun tujakalla maanuoliaisella pääsi kaventamaan pelin 3-2. Enempää maaleja ei kuitenkaan Tampin osalta nähty vaan Häme Stars kaunisteli lukemia 5-2, joka jäi myös pelin lopputulokseksi.


Kahden tappion myötä SBS Tampin urakka Suomen Cupissa päättyi lyhyeen. Vaikka hampaankoloon varmasti jäi kaihertamaan toinen peli, niin ensimmäisestä pelistä voitiin olla erittäin ylpeitä, sillä voitto ei kaukana ollut. Päivän Tampittarena palkittiin pitkän loukkaantumisen jälkeen paluun tolppien väliin tehnyt Emma Kerilahti (#92), joka ensimmäisessä pelissä otti ujot 39 torjuntaa.

Päivän pörssinaiset:


#5 Rajamäki Ruut 1 + 1 = 2

#10 Koivunen Venla 1 + 1 = 2

#17 Virtanen Minttu 1 + 1 = 2

#22 Yli-Kärkelä Amalia 1 + 1 = 2

#19 Lakkonen Iida 0 + 2 = 2

#18 Koivula Laura 1 + 0 = 1

#35 Stenholm Saara 1 + 0 = 1


Revanssia O2:sta päästään myös kauden aikana ottamaan useaan kertaan, sillä niin SBS Tamppi kuin O2- Jyväskylä II pelaavat Suomi-sarjan B-lohkossa. Tätä raporttia lukiessa ei Tampereen pinkeimmän salibandyseuran pelejä tarvitse kauaa odottaa, sillä pelit jatkuvat tulevana lauantaina 30.9 Raumalla, jossa vastaan asettuvat kotijoukkue SalBa ja RSS Panthers.

17 views0 comments

Comentarios


bottom of page