top of page

Edustusjoukkue Espoossa 20.11

Marraskuisena sunnuntaiaamuna 20.11. Tampin edustusjoukkue matkasi Espooseen mielessään kauden avausvoitto ja pistepotin kartuttaminen. Liikkeelle saatiin täysi kokoonpano pelaajia (18+2), joten tällä reissulla tuoretta jalkaa ainakin pitäisi riittää. Tampereelta pääkaupunkiseutua kohti huristellessa etelän talvi pääsi hieman yllättämään pirkanmaalaiset, ja paksu lumikerros sekä äärimmäisen liukkaat tiet tarjosivat jännitysmomenttia matkantekoon. Onneksi lukuisten muiden autojen tavoin yksikään Tampin matkustusyksiköistä ei päätynyt ojan puolelle ja kaikki joukkueen jäsenet saatiin ehjänä hallille.

Ensimmäisessä ottelussa tarjoiltaisiin tamperelaisherkkua espoolaisyleisölle MIGin kanssa. Sarjajumbojen kohtaamisessa pisteistä taisteltaisiin taatusti kynsin ja hampain, joten Tampittaret hakivat herättelyä ja pelifiilistä ulkoa Etelä-Suomen arktisista olosuhteista (kysykää vaikka Tipeltä). Pian pallolämmittelyssä nähtiinkin raikasta menoa ja hyvää keskittymistä, ja tuomarin viheltäessä pilliin pinkit olivat valmiina taisteluun.

Peli MIGiä vastaan oli odotetun tasaista ja pallon hallinta oli vuoroin molemmilla joukkueilla. Tamppi toteutti kurinalaisesti hiljattain uudistunutta pelikirjaansa ja pystyi suurimman osan ajasta pitämään vihulaiset poissa maalipaikoilta. Harmillisesti myöskään Tamppi ei juuri maalipaikoille päässyt ja saldoksi ensimmäisestä erästä saatiin kaksi laukausta maalia kohti. Kun MIG puolestaan oli tehokas omissa paikoissaan, siirryttiin erätauolle 2-0 tappioasemassa.

Toisessa erässä jatkettiin hyvin samaan tyyliin kuin ensimmäisessäkin ja vääntö oli tasaista. Hieman ennen erän puoliväliä 11 mustaa sekuntia lisäsivät MIGin etumatkan jo neljään maaliin. Näistä Tampittaret eivät kuitenkaan lannistuneet, vaan jatkoivat pelaamista hyvällä asenteella ja uhrautuvasti kamppaillen. Saalis jäi kuitenkin jälleen laihaksi, kun myös toisessa erässä vastustajan maalivahtia työllistettiin ainoastaan kahdella vedolla.

Viimeiseen erään lähdettiin voitontahtoa uhkuen. Ollaan ennenkin rummutettu maaleja viimeisessä erässä, joten niin tehdään nytkin! Vetoja alkoikin satelemaan vastustajan maalille, mutta kuin noiduttuna, yksikään kahdeksasta vedosta ei löytänyt perille asti ja verkko pysyi puhtaana. MIG jatkoi samaa tasaista kaksi maalia per erä tahtiaan, ja takoi loppulukemiksi 6-0. Nolla pistettä oli tosiasia ja ei voitu kuin ihmetellä lukemia taululla. Miten tässä taas kävi näin?

Rumista lukemista huolimatta pelissä oli paljon hyvääkin: ajallisesti pitkiä notkahduksia ei nähty ja pelin taso pystyttiin pitämään hyvinkin tasalaatuisena läpi ottelun. Kuten valmentajat pelin jälkeen totesivat, niin tällä kertaa pienimmätkin virheet omassa puolustuspäässä näkyivät heti taululla. Joukkueen henkisestä kasvusta kertoo se, että lukemista ei piitattu eikä lannistumista tapahtunut. Esimerkillistä kamppailupelaamista nähtiin etenkin Nealta #11, Nooralta #6 ja Millalta #16.

Kun loppuverryttely oltiin tehty ja yhteenvetopalaveri pidetty, huomattiin, että seuraavan pelin lämmittelyyn on noin 40 minuuttia aikaa. Äkkiä ruokaa naamariin, ja sitten lähdettiinkin taas jo urheilemaan! Lyhyestä palautumisesta huolimatta jalat liikkuivat hyvin ja merkittävää väsymystä ei ollut havaittavissa.

Ottelu Northen Starsia vastaan alkoi erittäin sekavalla pelillä. Vastustajan into tehdä asioita kentällä nopeasti ja puolihuolimattomasti tarttui Tampittariin, jolloin lopputuloksena nähtiin sähellystä sekä kimpoilevia palloja ja pelaajia. Pikkuhiljaa peli alkoi kuitenkin asettua uomiinsa ja erä eteni tasaisena. Ensimmäisen erän loppupuolella Tampin puolustuksessa sattui harmillinen merkkausvirhe, ja vastustaja pääsi puttaamaan avausmaalin takatolpilta.

Toiseen erään lähdetiin maalin takaa-ajoasemasta. Ajassa 17:32 #6 Noora Kurkinen huudatti pinkkejä alanurkkavedollaan ja toi Tampin tasoihin. Esityön maaliin tarjoili #18 kapteenimme Päivi, joka äärimmäisen hienolla maltilla haki syöttölinjan Nooralle. Sitten alkoikin erikoiset minuutit, kun ensin #31 Jenni hankki vastustajalle jäähyn hyvällä pallollisella haastolla ja Tamppi aloitti ylivoimapyörityksen. Nopeasti kuitenkin Tampille tuomittiin rangaistus heppoisin perustein maalinedustilanteesta, joten joukkueet jatkoivat tasavajaalla. Pienpelejä ollaan kyllä paljon treeneissä pelattu, mutta harvemmin koko kentän 4vs4. Tätä ei selkeästi osattu, koska vastustaja pääsi tekemään peräti kaksi maalia 22 sekunnin sisään. Erän viimeisellä minuutilla vastustaja osui vielä kertaalleen, joten tauolle lähdettiin 1-4 tappioasemasta.

Jälleen kerran, eihän kolmen maalin takaa-ajo ole salibandyssä mitään! Viimeisen erän ensimmäisen 7 minuutin aikana vastustaja kuitenkin onnistui maalinteossa peräti kolmesti. Pinkitkin saivat rakennettua päätöserässä useita hyviä maalipaikkoja, mutta vastustajan maalivahti otti harmillisen hyviä torjuntoja. Tamppi myös nosti karvaustaan, ja erityisesti kaksikko #11 Nea & #27 Tipe aiheuttivat harmaita hiuksia vastustajan puolustajille.

Ei auttanut hyvä mähinä tässäkään pelissä, vaan summerin soidessa taululla komeilivat lukemat 1-7 vastustajan eduksi. Yhteenvetona voidaan todeta, että huolimattomuus syötöissä ja kiire maalintekotilanteissa ovat tällä hetkellä Tampin suurimmat murheenkryynit. Näihin tilataan valmentajilta hyviä treenejä harjoituksiin 😉

Päivän Tampittareksi valittiin oikeutetusti #3 Hansu. Hansu väläytteli useita kertoja malttia, pehmeitä käsiä ja rohkeita nousuja, ja hoiti puolustajan tonttia esimerkillisesti. Hansulta saatiin raporttiin seuraavat (muistinvaraiset) kommentit: ”Huolimatta pelitaktiikan uusista tuulista pystyttiin toteuttamaan uutta taktiikkaa ihan hyvin. Muutokset eivät vielä näy taululla, mutta kun ehditään treenaamaan muutama viikko lisää, niin alkaa varmasti näkymään.”

Siispä pinkit jatkavat harjoittelua laadukkaat syötöt ja maalinteko kirkkaana mielessä, koska aivan varmasti kotiyleisön edessä halutaan tarjoilla sitä parasta herkkua, eli paljon maaleja ja voitot peleistä! Saavuthan sinäkin kannustamaan la 10.12. SBS Tampin kotiturnaukseen, tällä kertaa eksoottisesti Ylöjärven Liikuntakeskukselle. Nähdään siellä!