top of page

SBS Tamppi II – voitokas kotiturnaus Tamppi Areenalla

Tammikuun toisena viikonloppuna 13.1. päästiin pelaamaan tutulla ja rakkaalla Tamppi Areenalla kauden toisen kotiturnauksen merkeissä. Kotiturnaushan tietää pelaamisen lisäksi myös pakollisia vastuita, kuten erilaisia järjestelyjä. Kahvio saatiin pystytettyä ja laidat kasattua, minkä jälkeen aloimme valmistautumaan peleihin toden teolla. Viime viikon flunssa-aalto oli selätetty ja peleihin päästiin lähes täydellä kokoonpanolla. Kaassa oli kolme täyttä hyökkäyskenttää sekä kaksi pakkiparia.

Tiesimme, että ensimmäisestä pelistä on varmasti tulossa tasaista vääntöä, sillä vastassa oli Ilves. Kauden aiempi kohtaaminen lokakuulta oli päättynyt tasalukemiin. Myös tämä peli alkoi tasaisissa merkeissä. Kulmissa käytiin kovaa taistelua pallosta ja kaatumisiltakaan ei vältytty. Onneksi loukkaantumisisia ei tullut. Kovan taistelun jälkeen nähtiin ottelun ensimmäinen maali, kun Annika Marttila #8 teki avausosuman ensimmäisen erän lopussa. Tämä jäi myös ensimmäisen erän ainoaksi maaliksi. Myös seuraavassa erässä näkyi vääntöä, minkä seurauksena vastustajalle tuomittiin kahden minuutin rangaistus. Emme pystyneet hyödyntämään ylivoimaa, eikä erässä syntynyt muitakaan maaleja. Kolmannen erän alkuun saatiin vauhdikas lähtö, joka palkittiin maalilla. Tampin toisen maalin tekijänä Anna Saarikko #11. Myös Ilves sai maalihanansa auki ja teki kavennusosuman. Alle minuutin päästä kuitenkin Milla Mannismäen #89 laukauksesta Tamppi teki 3–1 osuman. Ottelu päättyi myös näihin voiton lukemiin.

Kotiturnauksen vuoksi seuraavan ottelun alkuun oli useita tunteja, joka näkyi hieman Gunners II vastaan pelatun ottelun alussa. Ensimmäinen erä meni herättelyyn ja väsymyksen karistamiseen. Ensimmäisessä erässä nähtiin yksi maali, jonka tekijänä Jenna Mertanen #12. Väsymys saatiin karistettua pois ja alettiin laittamaan palloa liikkeelle. Tämän seurauksena toisessa erässä syntyi myös muutama maali, joiden tekijöinä Emilia Romppainen #10 ja Milla Mannismäki #89. Kolmannen erän alussa Gunners sai tehtyä yhden tasoitusmaalin. Tämän jälkeen loppu erä oli Tampin tykittelyä ja saimme tehtyä yhteensä kolme maalia. Maalinteossa onnistui Misa Nurminen #17 ja Anna Saarikko #11. Viimeisen maalin tekijänä oli jo toistamiseen onnistunut Emilia Romppainen #10. Ottelun loppulukemat olivat siis 6–1 Tampille.

Päivän Tampittarena palkittiin ansaitusti Emilia Romppainen, joka teki paljon töitä molempiin

suuntiin. Emilia onnistui myös pariin kertaan maalin teossa, mutta tuli myös auttamaan ahkerasti puolustuspäähän. Hän osoitti vahvaa pallonhallintaa ja taistelutahtoa! Voitokas kotiturnaus ja neljä pistettä rikkaampana valmiina jatkamaan seuraaviin peleihin. Seuraavat pelit pelataan 4.2.2024 Spiral-hallilla kello 9.30 ja 11.30.