top of page

Pistettä vajaa täydellinen turnaus

Valitettavasti tätäkään kautta ei saatu pelattua täysin suunnitelmien mukaan kiitos heti joulukuun viimeisen turnauksen alkaneen parin kuukauden koronatauon takia. Onneksi tauko oli vain sen pari kuukautta ja naisten 1. divari pääsee pelaamaan kauden loppuun. Toki pelit pelataan aavistuksen nopeammalla tahdilla kuin alunperin oli tarkoitus.


SBS Tamppi pääsikin aloittamaan neljän viikon härkäviikot Raumalla, jossa vastaan asettui emäntäjoukkue SalBa sekä FBC Loisto Original Turusta. Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui SalBa, jota vastaan Tamppi kärsiki vuoden viimeisessä turnauksessa 4-8 tappion. Onneksi kahden kuukauden tauon aikana Tampittarilla oli aikaa Temppareiden iltanuotio-hengessä käydä videoilta läpi mikä ensimmäisessä kohtaamisessa meni pieleen.


Videoita oltiinkin tutkittu erittäin tarkasti sillä valmennuksen johdolla SalBan kaatamiseen löydettiinkin sellaiset lääkeet, että päivän ensimmäinen ottelu meni pitkälti Tampin hallinnassa. Itse peli alkoi tunnustelevasti, sillä olihan kyseessä ensimmäinen peli pariin kuukauteen. Reilun kolmen minuutin jännittämisen jälkeen Susanna Laurila (#22) näytti että maalivainu on vain terävöitynyt tauon aikana ja iski pallon etuyläkulmaan vieden Tampin 1-0 johtoon. Erän puolessa välissä SalBa osoitti vaarallisuutensa ja iski maalinedustavaparista pelin tasoihin. Ekan erän loppupuolella oli SBS Tampin tehominuutin aika kun ensiksi Eveliina Leppänen (#20) iskee pallon komealla vedolla yläkulmaan. Heti perään Susanna Laurila iski rystyvedolla pallon SalBa-pakin jalan kautta maaliin.


Tokaan erään lähdettiin Tampin 3-1 johdossa. Peli jatkui myös pitkälti Tamppi-komennossa ja SalBan vaaralliset avaukset sekä poikkarisyötöt saatiin järjestelmällisesti estettyä. Harmillisesti SalBa pääsi ensiksi tekemään 3-2 kavennuksen, mutta tämän kuittasi jo tehokkaaksi tutkapariksi muodostunut Tiia Rajala (#27) ja Nea Groundstroem (#11). Tiia iski suoraan Nean syötöstä pallon SalBa-veskan ohi. Toisen erän loppuun Riia Reunamäki (#7) pääsi myös näyttämään vetoaan suoraan syöttöön iskien SBS Tampin jo 5-2 johtoon.


Kolmas erä jatkui siitä mihin kaksi edellistä päättyi. SBS Tamppi puolusti koko viisikon voimin tarkasti ja piti SalBan pelaajat pois paikoilta. Erityisesti ensimmäisen pelin pakkiparit Riia Reunamäki (#7) – Hannele Mäkelä( #3) ja Saara Stenholm (#35) – Noora Kurkinen (#6) pitivät maalinedustan puhtaana mahdollistaen, että maalissa varmasti torjunut Emma Kerilahti (#92) sai työrauhan. Pelin lopussa nähtiin vielä pari maalia kun Elisa Kosonen (#23) kruunasi tehopelinsä iskien pallon tyhjiin. SalBa pääsi vielä kaunistelemaan loppulukemat 6-3, mutta tämä ei Tampittaria haitannut sillä koko joukkue pääsi tuulettamaan isoa voittoa.


Toinen peli pelattiin toista Turun joukkuetta FBC Loisto Originalia vastaan. Syksyllä pelattu peli päättyi SBS Tampin 6-3 voittoon, mutta ennakkoon tiedettiin että Loisto on kovaa taisteleva joukkue, joten helppoa peliä tästä ei tulisi. Edellisessä pelissä Loisto tuli alkuun räväkästi ja sai onnistumisen heti alkuun ja näin tapahtui nytkin. Syksyllä Loiston salama-aloitus sai Tampittaret heräämään pelaa, mutta Päivi Riutan (#8) puolesta kentästä lähteneestä 1-1 tasoitusmaalista ei Tamppi saanut oikein missään kohtaa otetta pelistä. Loisto siirtyikin nopeassa tahdissa 1-3 johtoon ja lisäsi johtoa vielä toisen erän alussa 1-4.


Vasta tässä vaiheessa herättiin pelaamaan ja Tiia Rajala (#27) kavensikin räväkällä vedollaan tilanteen 2-4. Tästä alkoikin armoton takaa-ajo kun SBS Tamppi alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Loiston maalia. Ja heti Tiian maalin perään saatiin SBS Tampin maalintekijöihin aivan uusi nimi kun Noora Kurkinen (#6) teki ensimmäisen maalinsa Tampin paidassa. Vaikea sanoa kumpi oli maalista enemmän yllättynyt, Noora itse vai vastustajan maalivahti joka ei kyseisessä tilanteessa juuri nähnyt palloa. Tämän jälkeen alkoikin armoton SBS Tampin armoton vyörytys kohti Loiston päätä. Harmillisesti tasoitusmaalia saatiin odottaa lukuisista hyvistä maalintekopaikoista huolimatta aina kolmannen erän puoleen väliin kun jo ensimmäisessä pelissä tujakkaa vetoansa esitellyt Ida-Maaria Tervala (#4) ei jättänyt vastustajan maalivahdille mahdollisuuksia vaan kiskaisi pallon yläkulmaan ja Tampin tasoihin. Voittomaalia yritettiin hakea aivan viimeisille sekunneille asti mutta päivän toisessa ottelussa päädyttiin jakamaan pisteet 4-4 tasapelin myötä.


Vaikka toinen peli ei sujunutkaan niin hyvin kuin ensimmäinen voi Tampin pelaajat olla ylpeitä että missään vaiheessa ei luovutettu vaan jatkettiin taistelua ja saatiin varmistettua se että pisteittä ei jääty toisessakaan pelissä. Taistelun ruummillistumana voidaan pitää päivän Tampittarenakin palkittua Jenni Stenholmia (#31) joka on ollut aivan liekeissä siitä lähtien kun tauon jälkeen päästiin pelikentille. Huhut kertovat että jopa Tampin maalivahdit alkavat olemaan kateellisia Jennin mustelmakokoelmalle, joita Jenni on lukuisilla peitoillaan itselleen haalinut.


Päivän tehonaisia olivat:

Elisa Kosonen (#23) 1+2

Tiia Rajala (#27) 2+0

Riia Reunamäki (#7) 1+0

Eveliina Leppänen (#20) 1+0

Susanna Laurila (#21) 1+0 (toim. huom. Oikeasti pitäisi olla 2+0 mutta tuomareiden retaleet merkkasivat toisen maalin omaksi maaliksi ☹️)

Päivi Riutta (#8) 1+0

Ida-Maaria Tervala (#4) 1+1

Jenni Stenholm (#31) 0+1

Saara Stenholm (#35) 0+1

Nea Groundstroem (#11) 0+1

Hannele Mäkelä (#3) 0+1

Roosa Luukkonen (#15) 0+1Härkäviikot jatkuvat seuraavaksi jo sunnuntaina 27.2 Tampereella Spiral-hallissa, jossa vastaan asettuvat paikkallisvastustaja Gunners sekä kauden ekassa turnauksessa tiukan vastuksen tarjonnut LoSB. Tulkaahan paikalle kannustamaan Tampereen pinkein seura kahteen voittoon!

#92 Emma Kerilahti


86 views0 comments

Commenti


bottom of page