top of page

Edustus tuo (vihdoin) voiton kotiin!

Lauantai aamuna 11.3. matka kohti Turun Leaf Areenaa alkoi melko innokkailla fiiliksillä. Kauden viimeinen turnauspäivä: aiemmassa turnauksessa varmistuneen sarjatippumisen myötä ei mitään voitettavaa - mutta ei myöskään mitään hävittävää! Päivän jälkipelejä odotellen kentille lähettiin antamaan kaikki, mitä annettavana oli.


Päivän ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kirkkonummen Rangers: ainoa joukkue jolle Tamppi EI ollut vielä hävinnyt tällä kaudella (ensimmäisessä turnauksessa pelattiin 3-3 tasuri). Peli alkoi tasaisesti. Ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen Rangers osui kahdesti ja lopulta - monen hyvän yrityksen jälkeen - ajassa 14.45 Elisa “Ellu” Kosonen avasi Tampin maalihanat Milla Vesalaisen syötöstä. Erätauolle lähdettiin siis tappio-asemassa.


Toisessa erässä sama kuvio jatkui: ensin Kirkkonummelaiset iski kahdesti, ja sitten Ellu pisti pallon pussiin toistamiseen Millan syötöstä. Vaihtopenkillä alettiin jo tässä vaiheessa juonimaan Ellulle mahdollista hattutemppua. Kolmannessa erässä takaa-ajomatka kasvoi, kun Rangers kasvatti johtoaan lukemiin 5-2. Aikaa oli vielä kuitenkin runsaasti ja vaikka osumia ei Tampille tullut, niin yritystä oli kovasti. Lopulta työ palkittiin ja Emilia “Emppu” Ollikkala kavensi Helena Hämölän syötöstä tilanteeseen 5-3. Tässä vaiheessa peliä oli vielä parisen minuuttia jäljellä, eli hyvin aikaa tasoittaa ja mennä vielä vastustajasta ohi. Ajassa 43.04 tapahtui se, mitä oltiinkin kovasti odoteltu: Ellulle hattutemppu!!


Viimeiset minuutit Rangers pelasi fiksusti “hyökkäys on paras puolustus” -taktiikalla. Taktiikka toimi ja hyvän taistelun jälkeen pisteet harmillisesti lähti Kirkkonummelle lukemin 5-4.Toiseen peliin lähdettiin nöyränä, vastaan oli tulossa taitava ja kokenut AFC-Campus. Vihellys soi pelin alun merkiksi ja kauden viimeinen matsi pyörähti käyntiin. Aikaa oli kulunut vain vaivaiset kaksi minuuttia, kun vaparikuviossa Hannele “Hansu” Mäkelä toimitti pallon maaliin Katja Gartonin syötöstä. Tuuletuksena koko kentällinen teki legendaarisen ihmis-kanootin.


Ajassa 8.48 sama kenttä innostui jälleen maalinteossa, kun Tiia “Tipe” Rajala ja Alisa Hirvelä siirsivät Tampin 2-0 johtoon. Kanootti teki tiensä läpyjonoon. Seuraavana olikin Campuksen vuoro kaventaa tilanteeseen 2-1. Näillä asetelmilla oltiin lähdössä erätauolle, mutta kukas muukaan kuin päivän maalitykki Ellu päättää pommittaa kunnon pukukoppimaalin 6 sekuntia ennen erän loppua! Tämän maalin ohella nähtiin toinen upea tuuletus, jossa Tampittaret pääsivät näyttämään musikaalista osaamistaan.


Erätauko ja johto! Mikäs sen parempaa kuin tämä harvinainen herkku. Toiseen erään lähdettiin isolla sydämellä ja suurella peli-innolla. Tampin uusi bändi (Groundstroem-Vesalainen-Kosonen-Virtanen-Stenholm) pääsi rokkaamaan kentällä erän alkuun jopa kahdesti, kun Milla ja Saara johdattivat joukkueemme 5-1 johtoon. Toisessa erässä Campus onnistui kaventamaan vain kerran.


Kauden viimeiselle erätauolle lähdettiin yhtä hämmentyneenä kuin vastustajakin: taululla lukemat 5-2 MEILLE. Miten tämä on mahdollista? No vastaus on tässä: peli kulki aivan älyttömän hyvin ja nyt vihdoin tehtiin se mitä osataan!


Kolmas erä oli todennäköisesti koko kauden jännittävin erä. Ajassa 34.56 päästiin pelaamaan ylivoimaa. Ylivoima käytettiin järkevästi: pidettiin palloa ja pelattiin kellosta aikaa pois. Muutama hyvä maalipaikkakin siinä muodostui, mutta maalia ei YV tuottanut. Erän loppuun Campus kavensi kahdella maalilla. Tilanne nyt 5-4 ja aikaa jäljellä 3 minuuttia. Pinkkipaitaisilla pää pysyi kuitenkin kylmänä, sekunnit kuluivat ja…


VOITTO!


Niin kuin sanotaan, parempi myöhään kun ei milloinkaan! Päivän tampittareksi valittiin ansaitusti sankariviitan mukaansa pakanneen Elisan! Lisäksi koko joukkue ansaitsee noston, upea peli joka likalta <3


Tähän kyllä kelpaa päättää tämä kausi. Iso kiitos lukijoille, ensi kaudella Tamppi palaa vielä parempana - ja pinkimpänä ;)


Katja Garton #5

31 views0 comments

Recent Posts

See All

2- joukkueen vuoden ensimmäinen turnaus Ylöjärvellä

Joululomat oli lusittu, kun SBS Tamppi pääsi pelaamaan vuoden ensimmäistä turnaustaan Ylöjärvelle sunnuntaina 7.1. Tällä kertaa vastaan asettuivat Pirkat III ja NiceTeam. Peleihin valmistauduttiin per

bottom of page